Späť na články

Kajmanské ostrovy, Palau, Panama a Seychely boli pridané na zoznam nespolupracujúcich krajín v oblasti daní

ECOFIN prijal znovu upravený zoznam krajín nespolupracujúcich v oblasti daní, tzv. EÚ Blacklist. Ministri financií EÚ sa rozhodli pridať do zoznamu štyri nové jurisdikcie: Kajmanské ostrovy, Palau, Panamu a Seychely.

banner-danove-poradenstvo_500x100_01

Zmena nastala po posúdení implementácie záväzkov, ku ktorým sa jednotlivé jurisdikcie zaviazali na konci roku 2018. Termín na zohľadnenie záväzkov bol koniec roka 2019 a boli vyhodnotené nasledovne:

  • Kajmanské ostrovy nezaviedli opatrenia týkajúce sa požiadaviek ekonomickej podstaty pre nástroje kolektívneho investovania,
  • Palau nesplnilo podmienky týkajúce sa automatickej výmeny finančných informácií,
  • Panama nedosiahla minimálne požadované hodnotenie „do veľkej miery plniaca požiadavky” od Globálneho fóra pre transparentnosť a výmenu informácií v daňovej oblasti za výmenu informácií na požiadanie,
  • Seychely boli zaradené na zoznam, lebo nezohľadnili problémy týkajúce sa existujúcich škodlivých daňových režimov.

EÚ Blacklist prvýkrát zverejnili v decembri 2017 a odvtedy 12-krát prešiel úpravou. Po poslednej zmene je na zozname 12 jurisdikcií: Americká Samoa, Kajmanské ostrovy, Fidži, Guam, Omán, Palau, Panama, Samoa, Seychely, Trinidad a Tobago, Americké Panenské ostrovy a Vanuatu.

 

banner-odber-noviniek_500x100_01_SK

Máte otázku? Napíšte nám.

Vaše otázky zodpovedia naši odborníci

Spýtajte sa nás
Zdieľať článok

Mohlo by vás zaujímať